HDB SOLUTIONS kan reeds terugkijken op meer dan 30jr professionele ervaring binnen de textielindustrie. Al ontstond de passie voor textiel al veel vroeger. Ontdek hieronder enkele belangrijke mij|palen hoe het HDB SOLUTIONS van vandaag tot stand gekomen is.

VERBEKE

De jonge Tillo Heldenbergh zette zijn eerste textielstappen in de schietspoelfabrikant VERBEKE uit IZEGEM. Als verkoper investeerde hij 33jr met hart en ziel in goede klant- en leveranciersrelaties alvorens zelfstandig te beginnen in 1992.

OMICOR

In de stad van borstels en schoenen, spitste de familie Corteville zich vooral toe op schoenen, met name het herstellen en verkopen van industriële naaimachines. De kennis werd overgedragen van grootvader op vader tot ook Fernand Corteville als derde generatie in 1989 de onderneming Omicor oprichtte met expertise in indsutriële ledernaaimachines. 33jr later wordt Omicor onderdeel van het huidige HDB SOLUTIONS.

HELTECH INDUSTRIES

Met veel aanmoediging van klanten en leveranciers, waagden Tillo en Piet Heldenbergh samen de stap om Heltech Industries op te richten. Elk jaar breidden Tillo en Piet het gamma uit. Zo groeide Heltech snel uit tot een belangrijke groothandel in toebehoren voor de textielproducerende industrie.

HELTECH + OMICOR = HDB SOLUTIONS

Een aantal jaren werkten Omicor en Heltech vanuit éénzelfde uitvalsbasis in Izegem. Tijdens deze periode smolt het commerciële van Heltech al regelmatig samen met het technische van Omicor. Toen Piet Heldenbergh (Heltech) interesse toonde in de activiteiten van Fernand (Omicor), werd er niet lang getwijfeld. De verderzetting van Omicor werd gegarandeerd en Heltech kon zijn passie voor textiel uitbreiden met een tweede tak SEWING.

Om beide activiteiten onder één naam te stoppen, werd onmiddellijk ook een rebranding van het logo en nieuwe naam bedacht: HDB SOLUTIONS 

MANAGEMENT BUYOUT HDB

In 2013 vervoegde Jannes Renard het HDB team. Tillo dompelde Jannes eerst commercieel onder in de WEAVING afdeling, waarna Piet ook Jannes onder de arm nam in de SEWING en uiteindelijk ook in het overkoepelende management van HDB. Piet had altijd de droom zijn professionele carrière met een andere uitdaging af te sluiten en Jannes droomde net van ooit een onderneming te mogen overnemen. Deze beide dromen kwamen uit in 2019 wanneer Jannes de nieuwe eigenaar werd van HDB SOLUTIONS.

Schrijf in op onze nieuwsbrief
Volg ons op Linkedin

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.